آزمایشگاه میکروبی
این آزمایشگاه جهت کنترل محصول در حین تولید یا بسته بندی،از نظر آلودگی های میکروبی فعالیت می کند.
لیست آزمایشات و فعالیت های بخش میکروبی به شرح ذیل می باشند:
- آزمون های محدودیت میکروبی: برای مواد اولیه و محصول
- ساخت وتهیه محیط های کشت مربوط به آزمون های مختلف
- ساخت وتهیه محلولهای بافر، محلولهای رنگ آمیزی و ...
- استریلیزاسیون با اتوکلاو – برای استریل کردن محیط های کشت، وسایل مورد مصرف بسته بندی شده، استریل کردن ضایعات میکروبی بعد از آزمایشات
- کنترل PH محیط های کشت و آب مقطر مصرفی
- مستند سازی و کد گذاری فعالیتهای انجام شده
- کنترل کیفی آب مقطر مصرفی ، آب مورد مصرف کارکنان
- کنترل کیفی فضای کار، فضای سالن تولید، دستگاههای سالن تولید
وسایلی که در این آزمایشگاه مورد استفاده قرار می گیرند به صورت زیر می باشند:
- انکوباتور یا گرمخانه: این وسیله جهت نگهداری میکروارگانیسم های مزوفیل در دمای ثابت برای رشد آنها استفاده می شود.
- انکوباتور یخچالدار: این دستگاه جهت نگهداری کپک ها و مخمرها در دمای مناسب برای رشد آنها استفاده می شود.
- اتوکلاو:دستگاهی که با حرارت مرطوب (بخار آب)جهت استریل کردن محیط های کشت و وسایلی که به آب حساس نیستند بکار می رود.
- فورپاستور یا OVEN:دستگاهی که با استفاده از حرارت خشک 180 درجه سانتی گراد به مدت 2 ساعت ظروف شیشه ای را (استریل) یا ضد عفونی می نماید.
- هود بیولوژیکی: وسیله ای که جهت کشت میکروارگانیسم ها از آن استفاده می شود .این دستگاه جریان هود را از طرف بالا وارد و پس از عبور از فیلترهای تعبیه شده در آن از جهت دیگر خارج می نماید.
- یخچال: جهت نگهداری محیط های کشت، سویه های میکروبی و مواد مناسب استفاده می شود.
- میکروسکوپ دو چشمی: برای مشاهده میکروارگانیسم ها پس از رنگ آمیزی آنها با رنگ های مناسب استفاده می شود.